Hvor går markedsføringen for 2017?

Hvert år starter med det samme spørsmålet: “Hvordan kan vi gjøre dette året til det beste året?”. Under dagens sending diskuterte vi de 3 hovedpunktene vi tror kommer til å være viktige de neste 365 dagene.

2016 var et år med store skift i markedsføring i Norge. Facebook fokuserte på mobil-vekst, Instagram kopierte Snapchat, og Snapchat fant opp nye funksjoner. Vi ser mye av det samme i horisonten for 2017.

1 – Instagram Live

Facebook Live ble lansert for alle i Norge i 2016. Rett før jul lanserte Instagram sin egen versjon av dette. Siden Instagram er eid av Facebook, kom dette ikke som noen bombe. Forskjellen på Instagram Live og Facebook Live ser man etter sendingen. På Facebook vil opptaket av sendingen fortsette å vises til fans av siden din. På Instagram vil videoen forsvinne når sendingen er over. Altså, Instagram Live vil ikke vise opptak av sendingene. Dette gjør de nok for å fortsette konkurransen med Snapchat.

2 – Mobiltrafikk vil bli prioritert

For noen år siden var det populært å bruke buzz-ord som “responsiv” og “mobil-optimalisert”. Disse uttrykkene er nå nesten like gammeldagse som “touch-screen” og “søkemotoroptimalisering”. Våre produkter så flere bestillinger fra mobil i 2016, enn fra skrivebord. Samtidig var kostnaden for bestillinger fra mobil 40% lavere versus datamaskiner. Fremover vil vi se et skift fra å snakke om mobil som et tillegg til nettsiden, til hovedprioriteringen til nettsiden. På seminaret diskuterte vi de forskjellige grunnene til dette, og fikk deltakerne til å dele deres hverdag med skrivebord versus mobil.

3 – Økt konkurranse for “gratis trafikk” fra Facebook

De siste årene har vært fulle av høylytte personer som skriker over at de ikke får visninger på innleggene sine på Facebook. Denne trenden (ikke skrikingen) vil fortsette i 2017. På grunn av begrenset kapasitet/plass i nyhetsfeeden, og økt konkurranse, må du forvente at færre og færre vil se innleggene dine. Det som blir tydeligere i år, vil være den reduserte effekten av å trykke på “Fremhev”-knappen på innlegg. Der hvor man tidligere fikk 500 visninger, vil man kanskje få 250 visninger for samme kronebeløp. På seminaret gikk vi gjennom flere metoder for å bekjempe dette.

Bli med i morgen!

3 vanlige salgsmetoder fra internett
10.01.17 08:15 – 09:00

Meld deg på seminarene for å få daglige påminnelser, 15 minutter før vi starter. Det er gratis å delta. Bli med hver dag, eller når det passer deg.